Opravljanje alkotestov in preliminarnih testov za prepovedane droge

Izvajanje alkotestov z aparatom Dräger in preliminarnih testov za droge Dräger

Detektivi v DP Agenciji d.o.o., imajo ustrezne certifikate proizvajalca aparatov Drager, za izvedbo alkotesta pri delodajalcu v primeru suma prisotnosti alkohola pri posameznem delavcu. Alkotest je naprava pooblaščenega proizvajalca in serviserja, ki mora biti kalibrirana in lahko pokaže prisotnost alkohola v izdihanem zraku. Alkoteste se praviloma izvaja preventivno s tem, da se testira večje število zaposlenih v podjetjih. Prav tako lahko delodajalec najame detektiva za izvedbo alkotesta v primeru, da obstajajo indici o prisotnosti alkohola pri posameznem delavcu. V tem primeru detektiv izvede alkotest, ter izdela zapisnik, ki ga izroči delodajalcu.

DP Agencija d.o.o., je v mesecu septembru 2018, od pooblaščenega prodajalca in serviserja podjetja Drager Slovenija d.o.o., pridobila certifikat o izvedbi preliminarnega testa glede prisotnosti prepovedanih drog v organizmu.

Strokovnajki v DP Agenciji d.o.o., izdelajo tudi interne akte, ki so potrebni v zvezi z izvedbo zgoraj navedenih testiranj.